9am_logo

Πώς μπορούν τα Social Media να βοηθήσουν την επιχείρησή μου;

The Peoples Trust

περισσότερα

Η βασική στήριξη που προσφέρουμε εδώ, στο The People’s Trust, σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, είναι η οικονομική. Αυτή πραγματοποιείται με δύο τρόπους. Με τη μορφή αρωγής και με τη μορφή άτοκου δανείου. Αυτό που πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν στο μυαλό τους, είναι πως μια οικονομική στήριξη από μόνη της δεν είναι αρκετή. Είναι ωραίο να έχεις πόρους για την επιχείρησή σου. Αλλά πρέπει να ξέρεις και πώς θα τους αξιοποιήσεις. Θα αναρωτιέστε τι σχέση έχουν τα Social Media.

Στο The People’s Trust λοιπόν, εξίσου μεγάλη σημασία δίνουμε στις δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που προσφέρουμε. Οι μέντορες με τους οποίους συνεργαζόμαστε μπορούν να βοηθήσουν συμβουλευτικά, όταν τους ζητηθεί. Υπηρεσίες όπως mentoring, coaching, βοήθεια στην κατάρτιση business plan, είναι κάποιες από αυτές που προσφέρουμε. Μια σημαντική υποκατηγορία των παραπάνω εργαλείων, είναι τα workshops που πραγματοποιούμε.

Σε τι μου χρησιμεύει ένα workshop;

Πριν μία εβδομάδα, πραγματοποιήσαμε το workshop με θέμα «Πώς μπορεί το website μου και τα Social Media να βοηθήσουν την επιχείρησή μου;«. Ομιλήτρια ήταν η πολύπειρη επαγγελματίας στο χώρο του internet, Βίκυ Ντάλας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στείλαμε το email της πρόσκλησης στους ωφελούμενους επιχειρηματίες μας, η ανταπόκριση ήταν ταχύτατη. Μέσα σε λίγες ώρες είχαν καλυφθεί οι περισσότερες θέσεις του σεμιναρίου. Μάλιστα, υποσχεθήκαμε πως στο κοντινό μάλλον θα το ξανακάνουμε για επιχειρηματίες που δεν κατάφεραν να το παρακολουθήσουν.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όμως, είναι η «δίψα» που υπάρχει στους επιχειρηματίες εκεί έξω. «Δίψα» για να γίνουν καλύτεροι. Για να αυξήσουν τις γνώσεις τους. Για να μάθουν πράγματα που θα πάνε την επιχείρησή τους ένα βήμα πιο πέρα. Το workshop ήταν αρχικά προγραμματισμένο για 2 ώρες, κράτησε λίγο παραπάνω όμως. Κι αυτό γιατί η αλληλεπίδραση του κοινού με την ομιλήτρια ήταν φοβερή. Οι ερωτήσεις ήταν συνεχείς. Και το κλίμα είχε γίνει εντελώς «παρεΐστικο». Γιατί; Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν τον κόπο να συμμετάσχουν, έχουν κοινά προβλήματα. Κοινές αγωνίες. Κοινές αναποδιές. Και πάνω από όλα, κοινή αγάπη για αυτό που κάνουν. Το επιχειρείν.

Ραντεβού στο The People’s Trust!

Ευχαριστούμε πολύ τόσο τους επιχειρηματίες που ήρθαν, όσο και τη Βίκυ Ντάλας, που τους έφερε πιο κοντά στον κόσμο των social media. Υποσχεθήκαμε πως θα πραγματοποιήσουμε κι άλλα workshops στην πορεία. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε ακόμη:

Giving Back

Παρουσίαση στο Greenhouse Xίος

Το GreenHouse, ένα εγχείρημα που στοχεύει να ενισχύσει και να προωθήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα, επεκτάθηκε και στη Χίο διοργανώνοντας με

Giving Back

Student Entrepreneurship Lab, Ηράκλειο H2B Hub

Το “Student Entrepreneurship Lab”, μονοήμερο εργαστήριο επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, διοργάνωσε το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με